Рецепти за домашна котешка храна

котки

Рецепти за домашна котешка храна. Като собственици, здравето на вашите домашни любимци е основен приоритет. В края на краищата ние искаме нашите домашни любимци да живеят дълъг и здравословен живот със семейството. За да постигнем това следваме познатата поговорка, „нищо не е по-добро от домашно приготвената храна“. 

Рецепти за домашна котешка храна

Ако сега навлизате в света на котките и тяхното хранене, защо не се опитвате да приготвите лесна и здравословна домашна храна? Това ще ви даде възможност да сложите съставки, които отговарят на вкуса на вашите космати приятели. Особено ако имат алергии, кожни проблеми, проблеми с теглото или стомашно-чревни проблеми. Прочетете за асортимент от най-добрата домашна котешка храна и рецепти за лакомства, които ще задоволят и най-придирчивите!

Каква домашна храна може да ядат котките?

Ако сте креативни с вашите рецепти за домашна котешка храна, важно е да разберете добре какво може или не може да яде вашият космат приятел. Вижте храните, които са безопасни за вашата котка. Храните, които котките могат да ядат са говеждо, пилешко, пуешко, пълнозърнести храни, варена риба, варени яйца, зеленчуци, сирене. Храните, които котките не могат да ядат са шоколад, грозде, стафиди, лук, чесън, макадамия, тесто за хляб, алкохол, ксилитол (подсладител).

Най-добрите рецепти за домашна котешка храна: Сурова храна

Суров пилешки черен дроб и сьомга

Рецептата за домашно приготвена котешка храна със сурови пилешки дроб и сърце. Може да не ви звучи особено апетитно, но на вашата котка определено ще и „потече слюнката“ по тази вкусна рецепта! 

Пилешкият черен дроб и сърце се гордеят с основните хранителни вещества, от които котката ви се нуждае, включително тонове витамин А, витамин В, минерали, желязо и протеини. С толкова много хранителни вещества, опаковани в едно ястие, този рецепта е подходяща и за малки растящи котенца! Въпреки това, умереността е важна, когато става въпрос за захранване на суров пилешки черен дроб, тъй като твърде много от него може да има разхлабващо действие върху вашата котка. 

Месна питка без зърно

Някои собственици на домашни любимци смятат, че трябва да поддържат храната на домашната си котка да е подобна на тази на дивите котки. Те смятат, че това може да гарантира, че котката получава всички необходими хранителни вещества.

Това означава, че най-разпространената храна трябва да съдържа по-малко въглехидрати и повече протеини. Нещо повече, изборът на без зърнена диета за вашата котка може да помогне за предотвратяване на хранителни алергии или чувствителност, като прекомерен сърбеж и редки изпражнения.

Не се притеснявайте, можете да се справите сами с тази лесна рецепта за домашно приготвена котешка храна без зърно! Тя използва предимно органични съставки и не включва антибиотици или хормони.

Овесена каша със сардини 

Изчерпването на котешката храна вероятно е кошмарът на всеки собственик. Какво правите, когато имате гладна и нещастна котка в къщата? За щастие можете бързо да приготвите задоволително домашно ястие за косматият господар. То се състои от овесени ядки и прясно мляко.

Тази домашно приготвена рецепта за котки ви печели известно време, преди да отидете до магазина за домашни любимци или да поръчате онлайн, за да се запасите с храна за вашата котка. Имайте предвид обаче, че този рецепта не е подходящ за котки, които са алергични към зърнените храни лактоза.

Рецепти за домашна котешка храна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото