Промяна на храненето на куче

Промяна на храненето на куче

Промяна на храненето на куче. Отиването в нов дом обикновено е изключително стресиращо за кученцата. Последното нещо, което искате да направите, е да увеличите стреса им, като смените тяхната хранителна диета. Най-добре е да се придържате към храната, която то е получавало преди да дойде при вас. Поне през първите 2 седмици от идването му.

Промяна на храненето на куче

След като кученцето се е настанило удобно и е свикнало с новата обстановка, можете постепенно да започнете да правите промени в хранителната му диета. Най-важното е да се уверите, че промените са постепенни за да може кученцето да има достатъчно време да се адаптира към тях.

Какво е правилното количество храна?

Всяка кучешка храна, която е етикетирана като подходяща за малки кученца трябва да съдържа препоръки начина на хранене върху опаковката. Това със сигурност е добър начин да започнете, но тъй като всички кученца са различни, важно е да следите теглото им и да коригирате количествата храна според килограмите.

От кученце до зряло куче

Обикновено се считат, че кучетата достигат зряла възраст до около 12-тия месец. Но тяхната зрялост зависи от породата им, защото някои породи съзряват с по-бързо от други. По-малките, могат да достигнат пълен размер още на 9-тия месец, докато някои големи породи могат да продължат да растат до 18-тия месец или дори повече.

С времето растежът на кученцата се забавя и естествено те почват да се нуждаят от по-малко храна и дори много от тях имат намален апетит. На този етап е важно да преминете към хранене за възрастни. Това означава, че трябва да намалите количеството на храната за да избегнете прекомерно наддаване на тегло.

Хубаво е да се променя диетата на кучето от време на време. Особено хубаво е тя да се променя, когато малкото куче вече е зряло възрастно куче и нуждите и дори желанията му за храна са различни.

Промяна на храненето на куче
Към началото