Няколко причини защо всяко дете се нуждае от куче или котка?

Няколко причини защо всяко дете се нуждае от куче или котка

„Мястото на кучето е в истинско семейство “ или „нашата котка прави семейството ни цяло“, казват любителите на домашни любимци отново и отново. За всеки собственик на куче или котка, те са като членове на семейството. Няколко причини защо всяко дете се нуждае от куче или котка?

Няколко причини защо всяко дете се нуждае от куче или котка?

Ако бебе живее с куче или котка, то изгражда по-добър имунитет. В  проучване, проведено от университетската болница в Куопио във Финландия, онези новородени, които са прекарали първата година от живота си с куче, са значително по-малко засегнати от кашлица, хрема и други подобни, отколкото бебетата без домашни любимци. Подобни резултати са получени и при бебета живеещи с котки.

Децата се научават да четат по-добре, когато могат да четат приказка за лека нощ на своя домашен любимец. Децата тренират, без да се страхуват, че ще им се присмиват – това повишава увереността. В най-лошия случай четириногите просто ще избягат, ако не им хареса.

Децата са по-малко сами с котка или куче. Винаги имат приятел, когато се чувстват зле. Някой, който просто е там и ги слуша. Особено когато мама и татко не им обръщат отново внимание. Благодарение на тях децата се учат да поемат отговорност. Знаят, че трябва да се погрижат за тях и че е важно да почистят след тях. Не е достатъчно просто да седите пред таблета и да гушкате пухкавият си приятел.

Домашните любимци са полезни за децата

Децата с куче или котка по-рядко страдат от алергии или астма. Това е така, защото както вече споменахме домашните любимци подобряват имунната система на децата. Чрез домашните любимци те са по силни и издръжливи. Децата, които са били алергични към кучешки пърхот и все още живеят с животното, страдат по-малко от екземи.

Домашните любимци са полезни са за сърцето. Това се отнася както за кучета, така и за котките. И не само на емоционално ниво. Косматите домашни любимци могат да намалят стреса и кръвното налягане. Котката детегледачка или кучето пазач винаги е до детето. За деца, които се страхуват да бъдат сами. Косматите герои карат всички чудовища да бягат!

Няколко причини защо всяко дете се нуждае от куче или котка?
Към началото