Кучета и котки. Връзката между домашните любимци.

Куче и котка

Домашните кучета и котки имат различни нужди, но имат и много общи неща. За да свикнат домашните любимци един с друг, оборудването в апартамента трябва да отговаря на нуждите и на двете животни. Кучетата и котките имат различни нужди от почивка. Една котка спи до двадесет часа на ден. Кучетата, от друга страна, се нуждаят само от 12 до 14 часа сън на ден. За да може котката да се наслаждава необезпокоявана на спокойствието си, стайният тигър трябва да има собствена стая, което е табу за кучето. Котката може да се оттегли в това пространство и има достатъчно уединение.

Отделните хранилки помагат да се избегнат спорове

И кучетата, и котките трябва да могат да се хранят необезпокоявани. Ако купите с храна са точно една до друга, може да се случи едно животно да си помогне с храната на другото. Тъй като и двете животни имат различни хранителни нужди, те не трябва да се хранят с една и съща храна. Евентуално купата за храна на котката може да се постави по-високо, така че кучето да не може да я достигне. Ако котката има собствена стая, мястото за хранене също може да бъде поставено там. Винаги трябва да има на разположение две купи за вода за кучето и котката, така че и двете да имат прясна вода.

Успешно свикване на кучето и котката едно с друго

Първата среща трябва да се проведе в мир и без стрес. Двете животни не трябва да бъдат принуждавани към пряк контакт. На котката трябва да се позволи да напусне стаята с кучето и да се оттегли в собствената си област. С течение на времето срещите се удължават. Ако кучето и котката влязат в контакт доброволно и се подушат, ледът е счупен. Започва фаза на толерантност, в която двете животни се опознават по-добре. Ако кучето и котката се срещнат на възраст от три до четири месеца, двете животни бързо стават приятели и се гушкат. Но дори по-късните срещи могат да доведат до близки приятелства, които да продължат до края на живота ви.

Можете да намери храна за кучета и котки тук.

Кучета и котки. Връзката между домашните любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото