Коя порода куче е може би най-подходяща за първо?

Коя порода куче е може би най-подходяща за първо?

Коя порода куче е може би най-подходяща за първо? Всяко куче има различни личностни черти, но има някои породи кучета, които са по-лесни за грижа и обучение от други. Някои породи кучета се считат за по-трудни за обучение, защото имат собствен ум, което може да затрудни собственика. Други се считат за послушни и желаещи да учат, което прави обучението им доста по-лесно.

Коя порода куче е може би най-подходяща за първо?

При осиновяване на куче трябва да се вземе предвид ежедневието на собственика. Ако не сте човек със спортна натура едно малко куче, което не обича да тича би било правилният избор. Или искате четириног приятел, който да ви придружава по време на джогинг и колоездене тогава породата, която изберете, трябва да е издръжлива. Или пък бихте искали да вземете новия си четириног приятел със себе си в офиса, тогава спокойното куче би било идеално за целта.

Малки кучета

Малтийската болонка

Малтийската болонка е подходящо куче за първо куче със своя приятелски и спокоен нрав. Малкото кученце е любопитно и много послушно. Това улеснява обучението му. В семейства с деца, които лудуват с него, то се интегрира идеално.

Бишон фриз

Бишон фризът също е подходящ за първо куче. Приятелска порода е и се учи бързо, адаптивна е и обича да си играе с децата. Въпреки размерите си, много обича да се разхожда.

Мопс

Мопсът също е популярно куче при избор за първо куче. Въпреки че характерът му е оценен като силен, той е отлично семейно куче. Породата се счита за игрива, послушна, но и донякъде инатлива и упорита. Той е също и тиха порода кучета, но въпреки това обича дългите разходки.

Средно големи кучета

Английски кокер шпаньол

От средно големите породи кучета, дружелюбният английски кокер шпаньол се счита за добро куче. Шпаньолът обича да играе и е доста привързан към семейството. Възпитанието му е съвсем просто, но се нуждае от много движение. За предпочитане са разходки с тичане и джогиннг.

Пудел

Пуделите са игриви, послушни, но и чувствителни. Поради това се считат за подходящи за първо куче. Породата се счита лесна за обучение и се интегрира добре в семейство с деца. Собственикът на пудел трябва да е готов да разхожда кучето си по-често.

Лабрадор ретривър

Лабрадор ретривърът също е чудесно куче за първо такова, поради приятелския си, добродушен и несложен характер. Лесно се обучава и обича да лудува с деца. И въпреки че в породата се е използвала за лов, нейният ловен инстинкт почти не е развит. Тази породата се нуждае да бъде предизвиквана от време на време.

Големи кучета

Голдън Ретривър

Голдън или златният ретривър е една от най-популярните породи кучета и също така е много добро куче за първо. Породата се счита за балансирана и жизнена. Той се интегрира перфектно в семейството, обича да лудува и иска да участва в много семейни дейности. 

Немски боксер

Немският боксер обича вниманието на хората и затова се счита лесен за обучение. Освен това е весел и обичащ децата. Но дори и с тази порода трябва да се приспособите, защото обича да се движи, така че да е най-подходящо за спортни и активни хора.

Коя порода куче е може би най-подходяща за първо?
Към началото