Кои са най – редки породи кучета?

Кои са най - редки породи кучета?

Породи като лабрадор, голдън ретривър или дакел са известни и разпространени по целия свят. Но какво да кажем за редките породи кучетата, които понякога са по-малко от 1000 по света? Кои породи кучета може да са застрашени от изчезване? Някои редки породи кучета вероятно никога не сте и виждали през живота си.

Защо някои породи кучета изчезват?

Различни породи кучета могат да са на изчезване, защото предишната функция от миналото на кучето вече не е необходима или вече не съществува. Сега има, например само около 40 регистрирани големи шпицове, които са били отглеждани за охрана на къщи и дворове. Породата е ловяла вредители като плъхове или мишки. В миналото тези кучетата са били много известни, но днес почти не съществуват.

Други породи кучета, които преди са имали също толкова важни задачи като охраната на къщата или двора, сега намират нови задачи. Например немската овчарка може да се използва по много различни начини и да намира различни приложения в правоохранителните органи и  да докаже своите умения.

Други големи породи кучета, като Мастиф, някога са били използвани за лов на мечки, елени или глигани. Тези кучета вече не изпълняват тази роля. Освен това големите кучета рядко остаряват и обикновено умират около седемгодишна възраст. Въпреки това семействата, които си вземат куче, предпочитат да ги придружава дълги години и да не умира толкова бързо.

Ние ви предлагаме няколко редки породи кучета.

Стабихун

Породата изглежда подобна на Munsterlander. Той се смята за лоялно, но своенравно селскостопанско куче, което е изключително бдително. Освен това е привързано, миролюбиво и симпатично куче.

Азавак

Азавакът е слаботелесна хрътка, която често има силен ловен инстинкт. Той се смята за особено чувствителен и се обвързва само с хора, на които има доверие.

Ханаанско куче

Ханаанското куче е много независимо от хората и следователно не е подходящо за любители на кучета, които търсят пухкаво куче. Породата е особено известна със своята ярост, но и със своята лоялност и характер.

Кай Кен

Кучетата с тъмна козина идват от Япония и се считат за особено доминиращи и енергични. То все още е много оригинално по характер и следователно доста независимо куче с будно, отличително и естествено поведение на глутницата.

Муди

Муди е известно като домашно и дворно куче и си е останало оригинално по характер. Освен това са смели и безстрашни и обичат да пазят.

Още информация за редки породи кучета тук.

Кои са най – редки породи кучета?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото