Как да храним малките кученца?

Как да храним малките кученца

Как да храним малките кученца? Потърсете онлайн „най-добрата храна за кученца“ и ще получите хиляди различни сайтове, всеки от които ви казва нещо различно. Намирането на правилната диета за всяко куче е трудно. Представете си какво е за нов собственик на кученце, който тепърва навлиза в света на храненето на малки кученца. За него може да бъде изключително обезсърчително.

Как да храним малките кученца? Хранителни нужди на кученцата

След отбиването, което обикновено се случва, когато кученцето е на възраст между 4-6 седмици, кученцата по същество се нуждаят от всички хранителни вещества нужни на възрастните кучета. Но тъй като растат, те се нуждаят и от повече храна за да наддадат на килограми. Особено важно е малките кученца да получават много качествен протеин в диетата си, както и правилното ниво на мазнини и някои важни минерали като калций и фосфор за здравословно развитие и растеж.

Месото е най-добрият източник на протеини за кучета. Той е по-лесен за смилане и поглъщане от кученцето. Следователно за да е добра диетата на кученцето ви, тя трябва да включва месо. Хубаво е месото винаги да е неразделна част от диетата на вашето кученце.

Специални храни за кученца

Тези храни са създадени, за да отговорят специално на хранителните нужди на кученцата. Поради тази причина те обикновено съдържат по-високи нива на протеини, мазнини и важни минерали, за да позволят здравословен растеж и развитие.

Храни за цял живот

Друг начин да увеличите количеството протеин, мазнини и минерали, нужни на вашето кученце, е просто да го храните с „обикновена“ храна, но в по-големи количества. Въпреки че този подход не е толкова типичен за хранене на кученца, той е може би „по-естественият“ начин. Кучетата в дивата природа, заедно с всички други бозайници, включително и хората, са склонни да ядат, повече или по-малко, едни и същи храни през целия си живот, като могат по скоро да променят количеството храна, а не нейния вид.

Как да храним малките кученца?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото