Как да мием зъбите на кучето?

Как да мием зъбите на кучето?

Как да мием зъбите на кучето? Не е ли прекалено? Точно обратното, твърдят ветеринарите. Опитът показва, че здравето на устата на кучетата често се подценява. С течение на времето безобидната плака се превръща в сериозен проблем, който натоварва цялото тяло на животинката.

Нашите кучета са пълноправни членове на семейството и по възможност винаги са с нас. Независимо дали съзнателно или несъзнателно. Понякога възприемаме нашия четириног приятел повече като човешко същество. Отнасяме се към него като към равен. Хващате ли се да правите това? Що се отнася до темата за грижата за зъбите на кучетата обаче, обвинението в хуманизиране е напълно неуместно.

Как да мием зъбите на кучето?

Добрата новина е, че поради по-големите пространства между зъбите, само почистването с помощта на слюнка работи много по-добре при кучетата, отколкото при хората. Остатъците от храна при кучетата се отмиват по-лесно със слюнка, от колкото при хората.

Въпреки това, кучешките зъби са обект на същите „нападатели“ като човешките зъби. Отлаганията и бактериите могат да причинят същите проблеми в устата на кучето, както при нас.

Следователно оставянето на всичко на природата е фатално за оралното здраве на нашето куче. В повечето случаи естественото почистване, причинена от дъвченето не е достатъчна да се поддържа устна хигиена в баланс. В крайна сметка диетата на нашите кучета вече не е оригиналната. Така че те не могат да се оправят сами.

С какво да почистваме зъбите на нашето куче?

Сега производителите предлагат много продукти, които да ви улесняват при миенето на зъбите на вашето куче. Конвенционалните продукти за грижа за зъбите са неподходящи за вашия четириног приятел, защото

  • четките за зъби като цяло са твърде големи.
  • влакната на главата на четката са твърде твърди.
  • вкусът на пастата за зъби е твърде остър.
  • Пастата за зъби за кучета може да съдържа опасни съставки (напр. ксилитол).

Затова можем да почистваме зъбите на нашето куче с алтернативна четка за кучета, която е пригодена за пръст. Състои се от силикон или микрофибър с антибактериално съдържание на сребро. Можем да си направим и домашна паста за зъби от кокосово масло или можем да се консултираме с ветеринар, каква да е пастата.

Как да мием зъбите на кучето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото