Каква е най-здравословната среда за котката?

Каква е най-здравословната среда за котката

Каква е най-здравословната среда за котката? Котките са прекрасни домашни любимци, но хората не винаги ги разбират добре. Ако осигуряваме на котката неща, от които тя се нуждае в обитаваната от нея среда, с това можем да помогнем тя да е по-щастлива и по-здрава.

Каква е най-здравословната среда за котката?

Това се отнася не само за физическата среда, но и за социалното взаимодействие с нас и с всички други животни в това пространство. Ако тези неща не са осигурени, котката може да изпадне в стрес и да покаже признаци на поведенчески проблеми.

Котките обичат да се чувстват в безопасност. Те предпочитат да избягват конфронтацията и естествената им реакция на нещо стресиращо е да се скрият. От гледна точка на котката, безопасното пространство е някъде, където е затворено и е с правилния размер за тях.

Котките обичат да са на високо. Там където могат да видят какво се случва около тях, така че добрите скривалища могат да бъдат и на високо. Добрата новина е, че безопасното пространство може да бъде толкова просто, колкото обърната картонена кутия с изрязан отвор, за да влиза и излиза.

Ако се огледате наоколо, може да откриете и други места, които да бъдат добри скривалища. Може би можете да оставите вратата на гардероба открехната и да направите хубаво малко скривалище там (или може вашата котка, да се научи сама да отваря вратата и да се рови в купчината хубаво чисто пране, чакащо да бъде изгладено).

За игрите и хищническото поведение на котките

Котките са самотни ловци и ако не се грижи за тях от човек, ще трябва да прекарват много време всеки ден в лов. Играта е важна за котките и им позволява да задоволят своите хищнически инстинкти. Например като преследват играчка с пръчка или хващат мишка играчка.

Това също помага на котката да се упражнява (особено важно за домашни котки). Котките могат да имат играчки, с които да играят сами, както и играчки за интерактивна игра с вас.

Играчките завързани на пръчки могат да се движат, за да имитират плячка и да позволяват на котката да я гони за да се упражнява. Такава играчка, котката може да държи с предни лапи, да я дъвче или да я рита със задните крака. Котките харесват по-малки играчи, които могат да вземат с устата си все едно току-що са хванали своята плячка. Играчките пъзел с храна също предоставят чудесен начин да поиграете заедно с вашата котка.

Каква е най-здравословната среда за котката?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото