В какво са добри котките ?

В какво са добри котките ?

Котките са ловци и могат да се движат много бързо, някои котки могат да развиват до 50 километра в час. Това е толкова бързо, колкото кола, която се движи в града. Котките не виждат нашироко като конете, а само това, което е пред тях. Котката вижда шест пъти по-добре от човека в тъмното. Още по-смайващ обаче е техният слух. Едва ли някой друг бозайник има толкова добър. Котката може да завърти ушите си и да слуша определен звук.

Котките имат отлично усещане за допир.

Дългите косми около устата се наричат ​​“тактилни косми“ или „мустаци“. Те възприемат чрез тях дали даден проход е твърде тесен или е достатъчно широк. Котките имат особено добро чувство за баланс, като това им позволява да балансират добре над земята, и в допълнение, те са освободени от чувството на световъртеж. Ако падат от високо, те могат много бързо да се преобърнат още във въздуха и да се приземят на лапите си. Котките нямат ключици и това прави раменете им по-гъвкави, така те не могат да се наранят дори при падане от голяма височина.

Кога се размножават домашните котки

Някои котки са готови за размножаване още след половин година от раждането си, при други това отнема до две години. Мъжките можете да помиришат дали женската е готова за това. Обикновено няколко мъжки котки се бият за женската, но в крайна сметка обаче женската определя коя котка може да се чифтосва с нея.

Женска котка носи своите котенца в корема си в продължение на девет седмици. През последната седмица тя търси къде да ги роди. Първият път, когато котката ражда е от две до три котенца, по-късно може и до десет. От толкова много обаче обикновено няколко умират.

Около месец майката храни малките си котенца с млякото си и ги топли.

След около седмица отварят очи, но те могат да виждат наистина добре едва след около десет седмици. След това изследват непосредствената околност около тях, а по-късно и широкия свят. Майката също така учи малките да ловуват, като им носи жива плячка, за да развият ловните си инстинкти. Малките котенца трябва да останат с майка си, братята и сестрите си около три месеца, за да се развиват здравословно.

Можете да поръчате качествена храна за котките си от petstation.bg

В какво са добри котките ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Към началото